tirsdag den 5. oktober 2010

Sangsammensurium - en hyldest til det syngende menneske. Blågårds Kirke 9. oktoberSangsammensurium
- en hyldest til det syngende menneske
Blågårdskirken lørdag d. 9. oktober kl. 19.00
Entré 60,- ved døren.
Arrangør: Lydforeningen GONG. Info 20970701

Pressefotos i 300DPI:

En vifte af meget forskellige sangstemmer folder sig ud i Blågårdskirken lørdag d. 9 oktober:
Sangen har en uendelighed af facetter kloden rundt og i hver enkelt kunstners udtryk.
Denne aften byder på eksempler på mange af dem, heriblandt et par ægte specialiteter.
Det er stærke navne, stærke stemmer, som åbner op for krop, sjæl, følelser, fantasi, billeder - tid og tud, rim og rum. Lyt til længselsfulde kurdiske folkesange, til sæterpigernes lokkeråb, til balkansangens sære klang, avantgarde, improvisation, samisk joik, klassisk, kurdiske folkesange,...

Mizgins sang har rødder i hendes kurdiske hjemegn, hvis smukke landskaber og musikalske traditioner har præget hende. Hun kom til Danmark da hun var i tyverne og har siden markeret sig flot - har fået prisen som årets flygtningekunstner og mange andre priser bla. fra Statens Kunstråd.

Hanne Siboni er en ekspressiv tusindkunstner, en figurskaber og tryllebinderske, som, med stemmen som værktøj, åbner sære universer, forfører os til en snurrig, farverig og skæv virkelighed befolket med eventyragtige skikkelser. Hun spænder vidt i enhver forstand – og ganske særligt med sin stemme.

Helle Thun er stemmen i sin renheds glans og i sin fulde kraft. Hun har studeret og forfinet svensk folketradition – såvel det enkle og lyriske og den del som er båret af urkraft. Hun er specialist i kulning – kolokkeråb – og andre former for svensk sætersang, som bliver basis for improvisationer og variationer. Hun optræder også professionelt med klassisk sang og i duo med verdensklassebassisten Mads Vinding.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar