mandag den 17. januar 2011

Scandinavian Overtone Singing Festival 2011, 16.-24. marts

NB! 
Der er oprettet en hjemmeside med alle informationer om festivalen, herunder præsentation af kunstnerne og pressefotos i høj opløsning. KLIK HER!


... bliver den tredje i rækken med GONGs søsterforening SONG som lokomotiv. 
De tidligere festivals er med ambitiøse programmer og stor publikumsinteresse afholdt i 2007 og 2009 i Lund, Sverige. De to søsterforeninger SONG – Skånes Övertonssångförening - og danske Lydforeningen GONG præsenterer nu sammen en række koncerter, workshops, foredrag mm.
Overtonesang er dels en fascinerende æstetisk oplevelse, dels inkorporerer det matematik, fonetik og musik - forankret i kropslig oplevelse – og bliver således afsæt til vigtig ny erkendelse og mere end et nichefænomen. Dette belyses fra flere vinkler bl.a. gennem foredrag og mini-workshops i løbet af festivalen.

Velkommen til et program mættet med indhold, beriget af fabelagtige formidlere og musikere – ja nogle af dem rene klang-troldmænd og -kvinder... 

Denne gang har GONG og Klaverfabrikken koblet sig på. Vi lægger ud med samisk JOIK i Blågårds Kirke ved Berit Alette Mienna fra Karasjok 16. marts. Så bliver der en optaktskoncert med Nadishana (RUS) og Wolfgang Saus (D) d. 17. i Hillerød inden hovedprogrammet i Lund i weekenden 18.-20., og man.-tors. 21.-24. overtager GONG så selv depechen med fire koncerter i Blågårds Kirke med nogle af festivalens mest spændende navne.
Herunder det københavnske program:
16. marts: JOIK! Berit-Alette Mienna
21. marts: Stahlquartett (Tyskland)
22. marts: Nadishana (Rusland)
23. marts: Subtle Voices (Indien/ Danmark)
24. marts: Christine Fentz (Danmark)
Alle aftener kl. 19.00. Mellem kl. 16.30-18.00 vil der være foredrag og mini-workshops i kirken.
Entré, koncerter: 70,- kr. for gæster, dog 100,- kr. mandag, Stahlquartett.
16. marts: Joik! Mini-workshop: 200,- kr.

Læs mere om kunstnerne her!
Nedenstående spilleliste præsenterer de fleste af kunstnerne i det danske program, men der er stadig mulighed for overraskelser!
Velkommen til overtonefestival!

Spilleliste fra YouTube:
Nadishana 05:37 (Klaverfabrikken 17. marts, Blågårds Kirke 22. marts); Stahlquartett 05:08 (Blågårds Kirke 21. marts); Wolfgang Saus 05:51 (Klaverfabrikken 17. marts); Skye Løfvander 08:43 (Subtle Voices, Blågårds Kirke 23. marts), Berit Alette Mienna 02:00 (Blågårds Kirke 16. marts).
Sidste kunstner i koncertrækken bliver Christine Fentz (Blågårds Kirke 24. marts). Hør et interview med hende her!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar