Lydforeningen GONG præsenterer:
Øret mod øst
Musikfestival.
Torsdag d. 17. maj til søndag d. 20 maj,
Blågårds Kirke, Kbh. N.
Link til pressefotos
(begge links åbner i nye vinduer!)
(begge links åbner i nye vinduer!)
Torsdag d.17. maj kl 15-17: Åben jamsession:
Kom og vær med til at lave musik på tværs af alle grænser! Har du en tromme eller et andet spændende instrument, så lad os lytte til hinanden, sætte kræfterne fri og nyde at skabe et stort rytmisk rum med plads til alle stemmer.
Musikken bliver vores fælles sprog...
Den enkle samspilsmetode 'Elementnøglen' vil også blive introduceret, - med muligheden for evt at lave fremtidige, regelmæssige jam-sessions. De spillere, som på forhånd giver tilsagn om at komme, får gratis adgang til aftenens koncert.
Tilmelding på tlf: 26486209 /annettesluftpost@gmail.com Fri entré. Vel mødt!
Torsdag d. 17. maj kl. 19.00: Shohreh Shahrzad, Yasar Tas m.fl.
Mellemøstlige rytmer: Daf, darbouka, tabla mm. 80,- kr.
Shohreh Shahrzad er født i Iran og kom til Danmark i 2003, her udtrykker hun sig gennem dans, maleri, elektronisk musik og den traditionelle persisk rammetromme, daf. Hun spillet en lang række koncerter i samarbejde med blandt andre Mizgin og med projekterne Innin, Kinnara og Missing Voices. Hun modtog i 2011 den prestigefyldte kunstnerpris fra bazART.
Daf-trommen forener skindets fyldige, mørke klang med en syden og brusen fra de monterede metalringe. I modsætning til andre trommer, er der flere steder i Mellemøsten for at daf bliver spillet af kvinder, bla. i bryllupsoptog. www.shohre.dk
Yasar Tas er har været med til at definere verdensmusikken på den hjemlige scene, bl.a. i kraft af hans mangeårige deltagelse i gruppen Oriental Mood. Han behersker en bred vifte af traditionelle melodi- og perkussioninstrumenter, bl.a. vasetrommen darbouka og davul, som er marchtrommens ophav.
Fredag d. 18. maj kl. 19.00: Anders Nordin, kyotaku. 60,- kr.
Den japanske bambusfløjte kyotakus dybe og udtryksrige toner bliver hentet helt nede fra bugmidten. De gives liv og fylde af et kontrolleret dybt åndedrag, som flyder frem i en lang organisk bevægelse og stemmer sindet til stilhed. Kyotakufløjten er en meterlang kantblæst fløjte med fem huller, som fremstilles af rodstykket af en særlig bambusart, som kun vokser ét bestemt sted på den japanske ø Kyushu. Direkte oversat betyder kyotaku ”klokker der tømmer sindet”. Fløjten er skabt til meditation i zen-traditionen. Anders Nordin har gennem 16 år stået i lære hos den mest navnkundige japanske fløjtemester Koku Nishimura. www.kyotaku.dk
Lørdag d. 19. maj kl. 19.00:
Christian Sievert og Trio Klezmer. 80,- kr.
Christian Sievert er perkussionist, sanger og komponist og Danmarks vel nok førende flamenco-guitarist, men udtrykker sig også i stilarter som bossa nova, samba, folk mm. Christian Sievert har spillet og indspillet med en meget lang række danske og internationale navne.
Trio Klezmer: Channe Nussbaum: Vokal, Mette Smidl: Violin, Øyvind Ougaard: Harmonika
Med udgangspunkt i traditionel klezmer og jiddische lieder skaber denne trio sit eget univers. Her udfoldes spillemandens råstyrke såvel som nutidens rytmik og tonesprog. Sammen forfølger musikerne to mål : Dels at rendyrke traditionen, dels at udforske nye veje ved at lade medbragte påvirkninger udfordre den. www.trioklezmer.dk
Søndag d. 20. maj kl. 15.00: Subtle Voices
Ashish Sankrityayan & Skye Løfvander, dhrupad og overtonesang. 80,- kr.
De to sangere er bemærkelsesværdige stemmekunstnere, som bevæger sig ind til stemmens essens, til selve klangen, som udsmykkes og nuanceres på højst overraskende måder. Oplevelsen bliver en fordybelse, en rejse ind i sindet, hvor musik møder sprog, tid og rum.
Dhrupad-sang har rødder tilbage til de vediske hymner og mantraer. Sangeren benytter hele sin krop til farve stemmens dybeste resonanser vha. nada yoga (lydyoga). Sangen er både kraftfuld og subtilt nuanceret og ledsages af den store overtonerige strengeinstrument tanpura.
Med overtonesang trækkes rene fløjtelignende toner frem som ligger tre oktaver over det vanlige register, så sangeren i sekvenser synger tostemmigt med sig selv. Virkningen er æterisk og dragende.
De to udtryk mødes i et modalt tonesprog med dybe meditative kvaliteter.
Søndag d. 20. maj kl. 19.30:
Roop Verma, sitar med Narén Budhakar, tabla og Wini Hald, tanpura
I samarbejde med Skandinavisk Yoga- og Meditationsskole.
Billetpris 125 kr. (Medlemmer af GONG og deltagere på yogaskolens kurser 100 kr.)
Roop Verma og Narén Budhakar bor til daglig i New York og er i maj måned på turné i Europa. Vi er glade for at byde velkommen til denne enestående musikoplevelse. Koncerten byder på mere end blot klassisk indisk musik, idet Roop Vermas meditative indgangsvinkel til musikken er fundamentet for koncerten. Luk øjnene, læn dig tilbage og nyd tonerne…
Roop Verma har stået i lære hos Ravi Shankar og Ali Akbar Khan, optrådt i de fineste koncertsale på tre kontinenter og har en lang række udmærkelser og æresposter. www.roopverma.com
Ingen kommentarer:
Send en kommentar